Лиляна Павлова: Няма затворени пътища, но очакваме сериозни заледявания

Лиляна Павлова: Няма затворени пътища, но очакваме сериозни заледявания
A A+ A++ A

Всички пътища са отворени, обработени и проходими при зимни условия, каза регионалният министър Лиляна Павлова пред  „Дарик".

"Към този момент, въпреки интензивните валежи в цялата страна на места от сняг, на места от дъжд, няма затворени пътища в цялата страна", посочи тя.

"Снегът не ни изненадва. Много често се случва тежкотоварните автомобили да са неподготвени, особено транзитните от Гърция и Турция", каза регионалният министър.

"Обичайно тези пътища, които се затварят за цяла зима, са затворени. Всички останали за отворени, обработени и проходими при зимни условия. За цяла нощ нямаме получен нито един сигнал за проблеми на пътя, така че тази нощ беше сравнително спокойна, което обаче не трябва да ни успокоява, особено за тези които планират пътуване", добави Павлова.

По думите й по-тежката обстановка предстои, защото още днес следобед, се увеличава снеговалежът , а там, където сега вали дъжд, ще се обърне в сняг и ще вали интензивно до края на деня.

"Очакваме сериозни заледявания поради драстичното падане на температурите в понеделник и вторник", продължи Павлова и изтъкна че при по-ниски температури няма да действа и солта, с която се обработват пътищата. В тази връзка ще се ползва химикалът калциев бихлорид, който действа при температури под минус 10 градуса.

"Пясъкът по магистралите е забранен, но той се използва при по-ниския клас пътища „Второкласните пътища се опесъчават и те са проходими при зимни условия", увери министърът на регионалното развитие и благоустройство

#Лиляна Павлова #пътища #заледяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »