Смолян и Хасково продължават да са в снежен плен

Смолян и Хасково продължават да са в снежен плен
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Страната

Бедственото положение остава в сила в Смолянско и частично в община Хасково. В Смолян, освен снега, и проливните дъждове усложниха ситуацията. Река Черна преля на няколко места в града. Най-пострадал е кв. "Устово".

В Хасково нивата на реките са паднали под критичното ниво и няма опасност от нови преливане. Кризисната ситуация там постепенно се нормализира. Най-пострадалото село е Динево. Там хората всеки път се притесняват като чуят за обилни валежи, защото въпреки почистеното корито и строежа на диги, винаги има наводнения.

За хората в хасковското село Динево поредното наводнение не е изненада. Там селската река периодично прелива.

Отворен за товарни автомобили в двете посоки е и граничният пункт Капитан Андреево, който също беше залят. Движението на пункта се нормализира.

София

''40 см. е снежната покривка в София. На места снегът достига до 50 см. съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Продължава почистването на вътрешно-кварлтални улици, приоритетно при училища детски градини поликлиники.

Цяла нощ продължи почистването на булевардите в столицата, по които се движи градският транспорт. Осигурен е достъп и до болници, медицински поликлиники, детски градини и училища, мостове, опасни и стръмни места.

През деня ще продължи почистването на кварталните улици. Започна почистването на спирки и подходи към подлези. Аварийно-спасителното звеното премахва ледени късове от подлези.

Градският транспорт се движи по всички направления при зимни условия. На територията на Столичната община няма останали селища без електрозахранване и топлоподаване.

#квартални улици #Капитан Андреево #градски транспорт #Столична община #топлоподаване #Смолян #Хасково #Динево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"