Заев призова интелектуалци срещу Груевски

Заев призова интелектуалци срещу Груевски
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев призова за общонационално обединение срещу режима на Никола Груевски в Република Македония, предаде БГНЕС.

"Всички политически партии по време на лидерската среща избраха състава на Държавната избирателна комисия /ДИК/, която носи отговорност за избирателния списък, включително и съдебна. Само председателят на ДИК може да каже дали избирателният списък е изчистен и дали може да бъдат проведени избори. Но, самият той призна, че всички срокове са побити за проверка на избирателния списък", каза още Зоран Заев.

''Това патологично поведение, което демонстрира Никола Груевски, заедно с неговия коалиционен партньор от ДСИ Али Ахмети е истинско насилие върху ДИК.''

През следващите дни СДСМ и обединената опозиция ще решат за участието си във властта и по-нататъшните си действия.

''Призовавам всички демократични сили, всички партии, цялата интелигенция, всички журналисти да се обединим в обща платформа за спасението на Република Македония. Македония трябва да си върне свободата и демокрацията,'' каза още лидерът на СДСМ.

Вчера македонският премиер Никола Груевски подаде оставка и само за няколко часа бе избрано служебно правителство, парламентът се саморазпусна и бяха насрочени избори за 24-ти април. СДСМ обяви, че няма да участва в изборите.

#Никола Груевски #Македония #Социалдемократически съюз #Али Ахмети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"