Нина Ставрева: Рок фестивал в Каварна ще има

Нина Ставрева: Рок фестивал в Каварна ще има
A A+ A++ A

"Рок фестивал в Каварна ще има", заяви кметът Нина Ставрева при представянето на културния календар за 2016 та година, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. „Темата е изключително дискутирана през последните дни. Категорично искам да подчертая в тази връзка, че рок фестивал ще има и ще бъде на нивото, което се очаква от феновете на този стил музика”, заяви Нина Ставрева.

Тя припомни, че в рамките на предизборната кампания и в началото на мандата си е уверявала, че ще се погрижи да се запази постигнатото до момента и ще се работи в посока надграждане на културния календар на община Каварна за 2016 година. „Още в началото на месец декември във връзка с организацията на рок фестивала от община Каварна изпратихме официално писмо до фирмата промоутър на това събитие”, подчерта Ставрева. По думите й целта на кореспонденцията е била да даде отговор на въпроса, относно етапите в подготовката на събитието. „Искахме да получим отговор от промоутъра и да разберем до къде е стигнала организацията на рок фестивала”, каза още кметът на Каварна. Оказва се, че са изпратени три писма, които не са намерили своя отговор.

„Първото писмо изпратихме в началото на месец декември, но не успяхме да осъществим обратна връзка”, обясни Ставрева. По думите й в рамките на месец януари е последвало второ писмо, отново без отговор, а само преди няколко дни е изпратено и трето, без успех. „Имаме обратни разписки, че писмата са получени, но не и отговора, който търсим. Силно се надяваме, че това поведение на фирмата не е продиктувано и стимулирано от местни незадоволени политически интереси. Ако до края на месеца не получим отговор от промоутъра на фестивала, ще бъдем принудени да се обърнем към друга фирми - организатори, защото рок фестивал в Каварна ще има”, категорична бе Нина Ставрева. В края на своето изявление кметът на Каварна поясни, че Рок фестивалът се е превърнал в традиция за града, а традициите, които са се установили на територията на една община, принадлежат на хората и общината, а не на кметът, бил той настоящ или бивш. 

#рок #Нина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"