Меглена Кунева открива форум срещу трафика на хора в София

Меглена Кунева открива форум срещу трафика на хора в София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) организира Национална работна среща за противодействието на трафика и закрила на жертвите на тема „Подготовка на стратегия за борба с трафика на хора”. Форумът ще се състои днес в София.

Тема на срещата е подготовката и осъществяването на Стратегия за борба с трафика на хора в България.

Събитието ще бъде открито от Меглена Кунева, заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси на Република България и председател на НКБТХ, др. Мирия Василиаду, анти-трафик координатор за ЕС, Мария Габриел, член на Европейския парламент от ЕНП/ГЕРБ.

Ще участват също Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България, Н. Пр. Денис Кнобел, посланик на Конфедерация Швейцария в България, Н. Пр. Гюру К. Викьор, посланик на кралство Норвегия в България, Н. Пр. Том ван Оорсхот, посланик на кралство Нидерландия в България, както и членове на НКБТХ, заместник-кметове и председатели на Местните комисии за Борба с трафика на хора в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе и Сливен, както и техните секретари, представители на Постоянната работна група към НКБТХ и експерти от водещи неправителствени и международни организации по противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите в България.

По време на срещата, др. Мирия Василиаду ще сподели европейските практики в разработването на стратегията на ЕС за борба с трафика на хора, Н.пр. Ема Хопкинс ще разкаже за британския опит в разработване на подобна правителствена стратегия, а Н. Пр. Денис Кнобел ще говори за швейцарския принос в противодействието на това явление.



#Меглена Кунева #Ема Хопкинс #България #Денис Кнобел #Том ван Оорсхот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »