Freedom House: В САЩ намалява свободата

Свят | 28 януари 2016, четвъртък / 08:07| Показвания:Барак Обама Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската неправителствена организация Freedom House алармира в новия си доклад, че свободата в САЩ става по-малка. Тя включи САЩ в списъка от страни, където се наблюдава „тенденцията към влошаване“ на положението със свободата в различните й проявления.

САЩ получиха тази оценка „заради кумулативното въздействие на недостатъците на избирателната система, тревожното засилване на ролята на частните пари в предизборните кампании и законодателния процес, а също законодателните блокажи.

Като причини за оценката се посочват също неизпълненото от президентската администрация обещание да се повиши откритостта в работата на властта, последните прояви расова дискриминация и други недостатъци при функционирането на правосъдието, поясниха авторите на доклада.

Въпреки това САЩ остават в категорията на „свободните държави“, смятат авторите на доклада.

"Тенденции за влошаване" на положението, аналитиците на „Фрийдъм хауз“ виждат още в 15 държави, сред които Турция, Молдова, Таджикистан, Унгария, Македония, Черна гора и други.
Тагове: администрация, Молдова, Черна гора, Макеодния, Таджикистан, Унгария, Турция, Кабинет, Свобода, САЩ, Freedom House

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси