Диана Ковачева е новият заместник-омбудсман

Диана Ковачева е новият заместник-омбудсман
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание избра единодушно Диана Ковачева за заместник-омбудсман на Република България, предаде агенция „Фокус” . От гласували 152 народни представители, тя събра 152 гласа „За”, 0 – „против” и 0 – „въздържал се”. 

Диана Ковачева е завършила право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, притежава магистърски степени по право на Европейския съюз от Софийския университет и от Университета Нанси 2, Франция. Доктор е по международно право и международни отношения , има специализации в областта на правата на човека.

Ковачева е дългогодишен изпълнителен директор на националното представителство на Transparency International за България и министър на правосъдието в периода 2011-2013 година. В момента е научен сътрудник в Института за държавата и правото при БАН и преподавател по Международно право в Университета за национално и световно стопанство. Владее английски, френски и руски език. Носител е на Ордена на Британската империя, който се присъжда за принос към обществото и обществено значими каузи.

#Диана Ковачева #омбудсман #Transparency International

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"