Закриват трамвай 6 през март

Закриват трамвай 6 през март
A A+ A++ A

Целта на промяната е да се осигури по-лесен достъп до сградата на така нареченото Военно НДК, където скоро трябва да се преместят Софийските районен съд и прокуратура.

"Нека не забравяме, че освен съдии и адвокати там се предполага, че ще ходят и много граждани и трябва да има достъп до тази зона", коментира кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Новината обаче предизвика недоволството именно на гражданите.

"Не желая и тук да се бетонира и застроява. Няма дървета, мръсно е. Най-мръсния град в Европа сме. И това продължава благодарение на застрояването."

"Само метро остава, но метрото е много далече. Виждате каква е зимната обстановка"

Хората допълват, че вариантът с автобусите също не е добър, тъй като те не правят връзка с центъра на града. През изминалата седмица гражданската инициатива „Спаси София“ събра над 2000 подписа в защита на трамвай номер 6.

Фандъкова подчерта, че линията на трамвая дублира линията на метрото до хотел "Хемус" и след това остава само една спирка. Кметът припомни и един позабравен факт:

"Още при временната организация на трасето навремето беше поет ангажимент линията да бъде преместена. Така че има история този проект."

Градоначалникът призова хората към разбиране и обясни, че предстои да се обяви нова обществена поръчка за реконструкцията на тунела при НДК. Предишната беше спряна, тъй като бяха открити пропуски в идейния проект.

#НДК #трамвай #линия #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"