Министър Танев ще си подаде оставката, когато Борисов я поиска лично

Министър Танев ще си подаде оставката, когато Борисов я поиска лично
A A+ A++ A

Министърът на образованието Тодор Танев няма да си подаде оставката, докато не му бъде поискана лично от министър-председателя Бойко Борисов. Просветният министър изясни това пред журналисти в централата на СДС, където Реформаторите заседаваха по спешност заради поисканата му оставка.

Танев подчерта, че иска да чуе лично от премиера мотивите за това решение.

"Как ще си я депозирам. На вас, ако ви звъннат от някоя медия и ви кажат, че трябва да сте освободен, без да се срещнете с шефа си, става ли? Искам да знам какви са мотивите", каза Танев.

Министърът добави, че 13 месеца е подложен на атака, която идвала най-вероятно от ГЕРБ и Реформаторския блок, но е възможно и от самото министерство.

Според Тодор Танев той е започнал много сериозна реформа в образованието, която ще бъде "поднесена на готово на следващия министър". Прогнозата му е, че за следващ министър на образованието вероятно ще бъде предложен човек, който е силно приближен към политическите парти.

Димитър Танев, Даниел Вълчев и Меглена Кунева са обсъжданите на "Раковски" 134 имена за нов министър на образованието. На срещата обаче не присъстваха някои от лидерите - Божидар Лукарски, Радан Кънев, както и самата Кунева. 

Реформаторския блок не реши кой ще заеме поста на образователния министър Тодор Танев. Утре в 12 часа Танев отива при премиера Бойко Борисов, съобщи БНР.

"Събрахме се членове на Реформаторския блок. Нямаше ги ДСБ. Не сме обсъждали имена. Видяхме се с проф. Танев. Оценката за работата му е висока", коментира след срещата Корман Исмаилов.

На въпрос дали той ще заеме поста бившият просветен министър Даниел Вълчев отвърна: "Нека да не създаваме напразни очаквания".

Утре Изпълнителният съвет на Реформаторския блок се събира в 16 часа.

 

#Тодор Танев #Бойко Борисов #Даниел Вълчев #Меглена Кунева #Димитър Танев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »