Миков: Образованието не е бизнес, а човешко право

Миков: Образованието не е бизнес, а човешко право
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''Крайно време е да започнат да излизат имената на тези експерти, които местят напред-назад „История славянобългарска”, Ботев, Вапцаров, Смирненски,'' призова в декларация лидерът на БСП Михаил Миков, предаде БГНЕС.

Според Миков, с тази политика се пренебрегва националният интерес, всява се хаос и страх сред гражданите.

Той посочи, че, ако имената на експертите, усвоили милионите от Европа, за да направят тази каша в средното образование, все още не са известни на широката публика, то имената на тези 39 депутати, които са приели промените в закона са-Милена Дамянова, Корнелия Маринова, Снежана Дукова, Ирена Коцева, Галя Захариева, Лъчезар Иванов.

''Нека да знаят родителите и децата кой направи кашата в образованието,'' призова лидерът на левицата.

 „Онези, които откраднахте просветата от децата” според него трябва да я върнат, където й е мястото, и да спрете тези лабораторни бизнес упражнения с образованието. Това е вредно за нацията и децата ви.

''Образованието не е услуга както го разглеждате вие, не е бизнес, а е благо и неотменимо човешко право, което трябва да бъде гарантирано от държавата за всеки гражданин,'' смята Михаил Миков.

От БСП смятат, че като резултат днес единствената реформа на образованието се състои от премахване на автори и произведения, отпадане на „История славянобългарска”, Ботев, Вапцаров и Смирненски. Отпадат цели периоди от историята, заради политическата коректност на днешното управление. Заради, това че трябва сме кротки, благи, да не четем бурните стихове на Ботев и Вапцаров, посочи председателят на БСП.

Той обясни, че ако до сряда Министерски съвет не внесе законопроект за отлагане влизане в сила на този закон, БСП ще внесе такъв законопроект. Смяната на министри не решава на нищо, обясни лидерът на БСП.

''ГЕРБ е последователна вече 2 правителства за такава политика-в усвояване на европейските пари, хаоса в системата, в убиването на патриотизма, в тежките поражения, които нанася на децата,'' категоричен бе Миков. 

#Михаил Миков #История славянобългарска #образование #депутати #Тодор Танев #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »