Решено: Кунева става министър на просветата

Решено: Кунева става министър на просветата
A A+ A++ A

Лидерите на Реформаторския блок се решили единодушно, че вицепремиерът Меглена Кунева трябва да поеме и образователното министерство. Друга номинация на Изпълнителния съвет на РБ не е разглеждана.

Само Гражданският съвет на блока е с резерви към кандидатурата.

Номинацията й ще бъде гласувана в парламента в сряда.

Искам да благодаря на колегите затова, че бяха единни в мнението си. За мен това е доказателство за желанието на Реформаторски блок да предлагат решения, когато има нужда от такива, коментира вицепремиерът Меглена Кунева след заседанието на РБ.

„Оттам нататък ще се извървят и следващи стъпки, но аз предлагам да приключим до тук”, каза още Кунева, цитирана от "Фокус".

Меглена Кунева е магистър по право. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”; доктор на юридическите науки.
Специализира през 1995 г. и през 1999 – 2000 г. международни отношения и международно екологично право в университета Джорджтаун, Вашингтон, САЩ, а през 1996 г. – екологично право в Оксфорд, Великобритания.

Оставката на досегашния министър Тодор Танев беше поискана вчера от премиера Бойко Борисов. Според пояснението, огласено от правителствения пресцентър, причината е във възникналите спорове и недоволството от предлаганите от Министерството на образованието промени в плановете и програмите за учениците.

Лидерите на партиите от Реформаторския блок днес имаха едночасова среща с премиера, след която се разбра, че решението за номинация на нов министър на образованието е изцяло тяхна отговорност.

Междувременно единственият заместник-министър на РБ в правителството - в Министерството на отбраната, Орхан Исмаилов, обяви, че е готов да подаде оставка заради пореден скандал във ведомството.

#Меглена Кунева #министър #Тодор Танев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »