Борисов: Танев остава съветник, той е корифей в своята област

Борисов: Танев остава съветник, той е корифей в своята област
A A+ A++ A

"С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам", каза премиерът Бойко Борисов за просветния министър Тодор Танев, с когото са се разбрали да подаде оставка и да бъде назначен за съветник в Министерския съвет.

"Втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването", каза премиерът пред журналисти в Бургас.

"Министър Танев е един изключително ерудиран човек. Той е с безупречна репутация в образователната система и научните среди. Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение", коментира премиерът.

Борисов поиска оставката на Тодор Танев в четвъртък "заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора". "Да говорим за "съжителство", за "съвместимост" - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия. Затова на министър Танев предложих и се договорихме той да продължи да работи като мой съветник в кабинета", обясни Борисов.

В свои изказвания пред медиите Танев бе дал да се разбере, че няма да подаде оставка, преди да му е поискана лично от премиера.

Борисов каза още, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата, която блокът ще му предложи.

"Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, която ГЕРБ и Реформаторския блок да гласуват в парламента", каза премиерът. От Реформаторския блок вече номинираха вицепремиера и съпредседател на РБ Меглена Кунева, но на срещата днес в Министерския съвет представителите на гражданската квота Мартин Димитров, Гроздан Караджов, Иван Иванов и Петър Славов са обяснили, че не подкрепят Меглена Кунева.

 

#Тодор Танев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници