3000 души се подписаха против закриването на трамвай 6

3000 души се подписаха против закриването на трамвай 6
A A+ A++ A

Близо 3000 подписа събраха младежите от „Спаси София” до ранния следобед днес в защита на Трамвай №6 - Спаси Шестицата от закриване. Столична община е обявила търг за избор на изпълнител за инженеринг и реализация на реорганизация на бул. „Ген. Скобелев”.

Тя се “налага” заради решението в станалото легендарно с многократните си ремонти “Военно НДК” да се нанесе Софийският районен съд и ще струва на гражданите 7 000 000 лева. И за да се улесни достъпът на магистратите, подсъдимите и гражданите до новата лъскава фасада на софийския храм на Темида, Столична община реши да положат в жертвеника му трамвайното трасе от Петте кьошета до кв. „Лозенец”. С този призив на страницата си те информират за закриването на Трамвай 6.

И така от около две седмици младите хора от Спаси София започват да събират подпис за Спасяване на шестицата от закриване. И днес те бяха в района около Петте кюшета, а в подписката им се включиха не само хора от „Лозенец”, които биха били най-засегнати от спирането на този трамвай, но и хора от други квартали на София. Проблемът е, че демонтират релсите от тунела на НДК и по "Фритьоф Нансен", пускат още автомобили и лозенчани няма да имат транспорт директно до центъра, трябва да се прикачват, това обяснява едно от момчетата на поредния човек, който спира, за да се разпише в подписката за Спасяване на шестицата.

В случая това е Наталия, която се разписва без да се налага от много убеждаване. Жената живее наоколо и казва, че използва линията откакто е проходила. Тя е категорична, че това е много удобно трасе за хората които живеят в кв. „Лозенец”, в кв. „Иван Вазов” и трябва да се помисли за възрастни хора. „Преходът от тази зона до Хемус и „Иван Вазов” става много неудобен”, казва жената. Според нея би трябвало да има някакво предварително обществено обсъждане и тогава да се взимат тези решения.

 

#трамвай #подписка #Лозенец #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"