Най-много шофьори пият в Благоевград, във Видин и Враца са по-малко, но по-наквасени

Най-много шофьори пият в Благоевград, във Видин и Враца са по-малко, но по-наквасени
БГНЕС
A A+ A++ A

11 169 нарушения на пътя са установени в страната от 25 до 31 януари - това сочат данните, предоставени от ГД "Национална полиция".

4712 от констатираните нарушения са засечени в присъствието на контролен орган. Издадени са 6074 фиша и са съставени общо 3575 акта. Издадените електронни фишове са 4775. Броят на установените неправоспособни водачи е 449. За периода са настъпили 110 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 14 души, 127 са пострадали.

При детайлно разчитане на данните излизат интересни подробности. Най-големи нарушители се оказват пловдивчани. Там за седмица са регистрирани общо 1838 нарушения на пътя. За сравнение, на второ място са провиненията, регистрирани от СДВР - 1062.

От общия брой шофьори без книжка най-много се оказват от Бургас - 58, а на второ място отново е Пловдив - 44. Третото място си поделят ОДМВР-София и СДВР с  по 30 регистрирани неправоспособни водачи.

Най-много актове за употреба на алкохол са издадени в Благоевград - 34. На второ място е СДВР - 26, а на трето Бургас - 21. Четвъртото място държат пияните шофьори във Варна, където са издадени 15 акта. Петото място се поделя от Кърджали и Пловдив с по 14 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.

От общия брой установени водачи на МПС след употреба на алкохол с над 1,2 промила са карали общо 97 души. от тях най-много са в Благоевград - 11, Пловдив - 10 и Бургас - 9.

Във Враца и Видин са хванати да карат пияни съответно 3-ма и 2-ма водачи, но пък тук статистиката сочи, че с алкохол над 1,2 промила в кръвта са били 100% от регистрираните.

Общо 730 са нарушенията, установени в малките населени места. "Шампиони" по "честитки" тук са Шумен - 78, Ямбол - 71 и Разград - 66.

От МВР уверяват, че ще продължат да следят отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализират дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя.

#КАТ #Пътна полиция #шофиране #нарушение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »