Опозицията в Германия: Визитата на Меркел в Турция беше загуба на време

Опозицията в Германия: Визитата на Меркел в Турция беше загуба на време
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Политическите опоненти на германския канцлер Ангела Меркел окачествиха вчерашното й посещение в Турция като чиста загуба на време, пише американското издание „Политико“.

Анкара се съгласи на сътрудничество с немски доброволчески организации за помощ за бежанците и одобри координация на полициите на двете страни в борбата срещу нелегалните трафиканти на мигранти. Меркел и Давутоглу също се сетиха и за НАТО – планира се силите на алианса да се използват за патрулиране на морската граница между Турция и Гърция, но този проект е едва в стадий на обсъждане, уточнява изданието.

"Постоянните пътувания в Анкара не могат да заменят една правителствена програма за борба с кризата, каквато все така липсва", коментира заместник-председателят на Европарламента Александер Ламбсдорф.

Сегашната среща на Меркел с Ердоган е шеста поред и по този повод немските медии вече с известна ирония добавят, че Меркел се среща по-често с турските министри отколкото със своите. Що се отнася до парите, Турция вече предяви искания за много повече от предложената от ЕС помощ в размер на 3 млрд. евро.

"Първо ние трябва да похарчим тези пари и чак след това може да се върнем към този въпрос", заяви Меркел в отговор на въпроса дали ЕС ще увеличава финансовата помощ за Турция, за да спира бежанците. Отговорът на Меркел показа, че ЕС на практика остава без друг отговор, резюмира „Политико“.


#Ангела Меркел #Германия #Турция #Анкара #визита #мерки #бежанци #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"