Започнаха снимките на ''Междузвездни войни'' 8, обявиха и 9-тия филм

Започнаха снимките на ''Междузвездни войни'' 8, обявиха и 9-тия филм
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Започнаха снимките на „Междузвездни войни” 8 съобщиха представители на „Дисни”, цитирани от „Индипендънт”.

Вълнението от последния филм от поредицата, „Силата се пробужда”, който излезе през декември, още не е стихнало, както и ентусиазма на корпорацията да използва потенциала на придобитата от нея марка. Изпълнителният директор на „Дисни” Боб Игер потвърди, че снимките на осмата част, с режисьор Райън Джонсън, са започнали.

Филмът ще се появи по кината през декември 2017 година. Повечето от героите от „Силата се пробужда” се завръщат и в новата част.

Интересен потвърден факт е участието на Бенисио Дел Торо в ролята на един от главните злодеи. Новият филм трябваше да се появи през май 2017г., а снимките да започнат този януари, но процеса се отложи заради промени в сценария. Това не попречи на „Дисни” да обяви и старта на продукцията на по-следващата част. Епизод 9 ще бъде режисиран от Колин Тревороу, познат с работата си по боксофис хита „Джурасик свят”.

Това не е всичко. Освен филмите от основната линия, които ще оформят дългоочакваната нова трилогия, компанията на Мики Маус движи и плановете си за странични ленти. Този декември ще излезе филма „Rogue One” – историята на кражбата на плановете на „Звездата на смъртта”, която предшества сюжета на първия филм от 1977 година. От страничната поредица през 2018 ще се появи и лента, специално посветена на пилота Хан Соло.

С това общия брой на обявените филми на „Дисни” за „Междузвездни войни” ще станат общо 5 за 5 години - между 2015 и 2020 година. Предишните две кино трилогии бяха издадени съответно между 1977 и 1983 година и между 1999 и 2005 година, което прави 6 филма за 28 години. Все пак, през това време имаше и други странични продукти - анимационни поредици, комикси, романи, компютърни игри и други. 


#Междузвездни войни #Дисни #сценарий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"