Свободните места за ясла и първа група в София ще бъдат обявени на 22 февруари

Свободните места за ясла и първа група в София ще бъдат обявени на 22 февруари
A A+ A++ A

На 22 февруари ще бъдат обявени свободните места за ясла и първа група в детските градини в София. Информационната система на обслужване на детските заведения в Столична община ще бъде отворена, за да могат родителите да посочат яслата или градината за която кандидатстват децата им. Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че вече е преодолян недостигът на места за деца между 3 и 6 години в повечето райони на София.

"Над 9 600 места ще бъдат обявени, като това е с 911 места повече в сравнение с миналата година. Това е един много сериозен ръст. Насочваме сега вече сериозните инвестиции към яслените групи, защото там е по-голям недостигът в детските ясли. Това е една социална услуга. Това вече не е част от образователния процес, но е важно, защото родтелите искат по-рано да тръгват на работа и децата им да получават добри грижи", заяви Фандъкова.

Йорданка Фандъкова допълни, че 10 милиона лева са предвидени за строителство на нови детски градини, като тази година врати ще отворят десет такива. Днес беше открита нова детска градина в квартал "Кремиковци".

#Фандъкова #София #Столична община #Градина #ясла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"