Бойко Борисов от Прага: Няма да се дам на гадовете

Бойко Борисов от Прага: Няма да се дам на гадовете
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Витае слухът, че зад едната фирма стои Златев (шефа на "Лукойл" Валентин Златев ), зад другата стои Пеевски (депутата от ДПС Делян Пеевски). Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Прага, след като разпореди незабавно прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на Автомагистрала "Хемус" – лот 1 и лот 2.

Няколко часа по-късно Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти” изпълни нареждането на премиера и обяви, че процедурата е прекратена поради невъзможност да бъде осигурено финансиране по линия на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020“ (ОПТТИ).

По този повод Борисов коментира: “Официално или неофициално върху тази процедура имаше съмнения, че не е както трябва. Искам да кажа, че тя е извършена абсолютно законосъобразно, но когато витае в общественото пространство съмнение върху сделка, която е около 800 млн. лева държавни пари, никога не бих си позволил да остане в обществото какъвто и да е оттенък, че нещо неправилно сме извършили”. “Затова разпоредих да се затвори незабавно и да се разпореди нов търг, защото пари имаме, да бъде направен пред очите на всички медии, за да може бързо да започнем двата лота и да ги завършим така, както съм обещал на хората във Варна. Така че, официално – днес нямаме пари, но от утре ще имаме”, заяви Борисов.

„Когато върнем и пуснем новия търг, да бъде обезпечен,“, заяви Борисов. На въпрос дали е уведомил Пеевски и Златев предварително за решението премиерът отвърна, че не е, защото „не му е работа”. Според него КЗК може да каже дали поръчката е била законосъобразна или не.

''Самият факт, че бях на индивидуална среща с чешкия премиер, за да го запозная реално с позицията ни и с това какво става по границите ни с Гърция и Турция,'' каза премиерът, отговаряйки на въпрос дали ще бъде в ролята на умиротворител между Германия и Вишеградската четворка.

„Повтарям, защото чух, че някакви гадове са казали, че едва ли не външни посолства или партньори ми били казали да спра конкурса. Това са гадове, които лъжат, мамят, медийни бухалки и негодници. Трябва да им кажа, че няма да им се дам изобщо и на едните, и на другите”, заяви министър-председателят. За КТБ Борисов заяви, че и „там се опитваха да ни набутат в някаква схема“.

Той заяви, че е разпоредил и финансовият министър днес трябва да е изпратил писмо до американската компания, която разследва всичко, което се е случило по КТБ.

„Аз ще направя всичко, което да даде на обществото сигурността, че правителството не само защитава интереса им, но прави всичко най-добро”, заяви Борисов., Запитан кои са менторите, Борисов каза:„Много са - медийните босове-медиите на Прокопиев, медиите на Пеевски, медиите на кой ли не. Всеки, който има бизнес в България си е направил или телевизия, ако е по-богат, или има няколко вестника, или електронни сайта. С тях се опитва да мачка правителството по безобразен начин. Дори има двама братя, които са си разделили пазара. В същото време аз да се гърча и да ме питат кой виждам в огледалото”. Дали с тези действия е дал урок на Меглена Кунева по антикорупция, Борисов заяви, че няма да отговаря, защото тя му е вицепремиер, има много задачи. На всеки човек в моя екип държа изключително много, добави той.


#Бойко Борисов #Прага #медии #КТБ #процедура #търг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »