До дни ще се изясни ще има или не нови учебници за 1-ви и 5-ти клас

До дни ще се изясни ще има или не нови учебници за 1-ви и 5-ти клас
A A+ A++ A

До дни ще е ясно, дали ще има нови учебници за първи и пети клас, заяви в интервю Диян Стаматов, заместник-министър на образованието, който поясни, че в момента текат обсъжданията на новите програми за 2-ри, 6-и и 8-и клас, които трябва да приключат до края на този месец.

"Учебници За 1-ви и 5-и клас ще има по най-проблемните предмети, а именно новият буквар и новата математика, както и по български език за 5-и клас – там са проблемните зони". заяви Стаматов. 

В коментар за обратната връзка, която получава като мнение от страна на преподавателите, Стаматов поясни:
Учителите са на мнение, че в настоящия момент в програмите, предложенията, които са заложени, като изучаване на българска история, поднесена към световна история, е на изключително добро ниво и няма никакъв проблем по отношение на разпределението на конкретните теми там.

"По отношение на чувствителната тема по литература и български език, абсолютно всички са наясно, че няма отпаднали автори, а по-скоро необходимостта да се съкрати съвсем малко съдържателната част на всяко едно от произведенията. Това би довело до по-добра възможност за възприемане от страна на учениците", допълни заместник-министърът на образованието.

Стаматов поясни, че за да бъде изгладен пропускът с изучаването на Средновековието като период по история, ще бъде внесена промяна в съществуващата наредба, където часове, определени като задължителна избираема подготовка, да бъдат отнесени към часовете по история. Такава възможност има в класовете 6-и и 7-и клас.

#учебници #клас #Диян Стаматов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"