Армията ни е участвала в 289 учения през миналата година

Общество | 17 февруари 2016, сряда / 20:49| Показвания:БГНЕС

През миналата година във въоръжените сили са били проведени 264 национални и 25 международни учения, а военни формирования от Българската армия участваха в 82 съвместни българско-американски тренировки, подготовки и учения.

Това съобщи днес началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, след като представи анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия.

Формирования на армията са взели участие и в 182 мероприятия по оказване на помощ на население при ликвидиране на последствия от снегонавявания, заледявания, наводнения, потушаване на огнища на пожари, разузнаване и унищожаване на открити невзривени бойни припаси. В тях са били ангажирани 1256 военнослужещи и цивилни служители, и 340 единици техника, а изразходените финансови средства са в размер над 444 хиляди лева.

Състоянието на войсковия ред и дисциплината на личния състав от Българската армия през 2015 година удовлетворява и във формированията са създадени необходимите условия за изпълнение на функционалните задължения, задачите и мероприятията от ежедневния войскови живот, обобщава Попов.

Началникът на отбраната заяви, че през настоящата година усилията следва да бъдат насочени към преосмисляне на изискванията пред различните структури на въоръжените сили в новите условия, както и към продължаващо развитие на отбранителните способности на страната, необходими за изпълнението на конституционните изисквания към въоръжените сили и на международно поетите ангажименти.


Тагове: Българска армия, военна мисия, учения, Ненчев

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси