Маргарита Попова: Българското небе ще бъде пазено от български генерали

Маргарита Попова: Българското небе ще бъде пазено от български генерали
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Българското небе може да бъде пазено от вас, а не от чужди хора,'' заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, обръщайки се към български генерали в Академията „Георги С. Раковски“, предаде БГНЕС.

Маргарита Попова присъства на втората национална среща на клубовете „Млади възрожденци“. Нейното слово беше насочено не само към висшите военни, но и към младите учители и възпитатели. В началото на словото си вицепрезидентът изрази изключително високата си оценка към ентусиазма и работата на младите ни възрожденци. Тя открои високо величавия образ на Апостола – вдъхновител на тяхната работа.

„Няма да направим крачка напред, докато непросветени политици гледат навън и към джоба си, не вътре към това, което се случва на родна земя“, подчерта Попова. Вицепрезидентът настоя за нуждата ни от национален идеал – за единение и национална сплотеност.

„Душата ми плаче, когато разбрах, че вчера и онзи ден в Босилеград в нашите землища, при българите извън граница, са били разпокъсани плакати на нашия идеал Левски. А там има паметник, при който аз отивам всяка година и полагам цветя“, каза Попова.

„Не е ли време да изградим и клубове на нашите възрожденци извън територията на отечеството, за да няма разкъсани плакати и плачещи души на нашите българи извън границата“, обърна се тя към председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев. 


#Маргарита Попова #генерали #вицепрезидент #Босилеград #паметник #Левски #клубове #Г. С. Раковски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"