МВР и прокуратурата със спецакция след побоя на Околовръстното

МВР и прокуратурата със спецакция след побоя на Околовръстното
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Спецоперация ще бъде проведена по повод побоя на „Околовръстното шосе”, съобщиха след извънредната си среща Сотир Цацаров и представители на МВР. При акцията ще бъдат проверени охранителите, както и хората, които притежават оръжие.

Инцидентът на Околовръстното шосе в София е поразяващ със своята наглост и съзнание за тотално несъобразяване със законите и обществения ред. Разпоредили сме контролна проверка, която трябва да установи спазва ли се закона по отношение на носене и притежаване на огнестрелни оръжия. Втората проверка касае търговците, осъществяващи дейност по закона за частната охранителна дейност. Ще бъде осъществена проверка на всички огнестрелни служебни оръжия, които охранителните фирми притежават", коментира след срещата Цацаров.

''Частните охранителни кортежи пред заведения и по магистрали, чрез които се демонстрира изключителна наглост и беззаконие, трябва да спрат,'' допълни той. 

„Проблем е арогантното държание на пътя. Проблем не е професионализмът на колегите от Столичната дирекция”, коментира главният секретар на МВР Георги Костов.

Освен това ще бъде обърнато и специално внимание на  Ивайло Борисов – Ториното, чиито охранители пребиха младия мъж на Околовръстното. 

По-късно днес ще стане ясно дали задържаните за побоя ще останат в ареста. Грози ги затвор до 5 години за хулиганство и до 10 години за средна телесна повреда.

#акция #Сотир Цацаров #Околовръстно #МВР #охранители #Георги Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници