Цацаров: Починалият палестинец още е бил жив при пристигането на линейката

Цацаров: Починалият палестинец още е бил жив при пристигането на линейката
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В двора на палестинското посолство тази сутрин е намерен трупът на палестинския гражданин Омар Зайед, предаде БГНЕС. Tой е паднал от един от етажите на посолството. Израелските власти са го издирвали за излежаване на доживотна присъда заради убийство, извършено преди повече от 22 години. Той е живял в България през цялото време.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че е получен сигнал от дипломатически представител от Посолството на Държавата Палестина в България за починало лице, в резултат на упражнено насилие, на територията на посолството.

''В конкретния случай става дума за лице, което към момента на пристигане на екипа на Бърза медицинска помощ е било все още с признаци за живот, понастоящем то е починало,'' каза главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с намерения труп на палестинец тази сутрин, предаде БГНЕС.

''Лицето очевидно е обитавало това посолство. Самото посолство не се охранява, няма физическа охрана. На този етап ние не можем да потвърдим със 100% категоричност самоличността на лицето, но според изявления на представители на дипломатическото представителство в конкретния случай става дума за гражданина на Палестина Омар Зайед, допълни той.

Още през януари тази година прокуратурата съобщи, че във Върховната касационна прокуратура е постъпила молба от съдебните власти на Израел за екстрадиция на палестинския гражданин Омар Зайед. Той се издирвал от израелските съдебни власти за доизтърпяване на остатъка от наложеното му наказание "доживотен затвор" от съд в Йерусалим на 23 декември 1986 г. Зайед е бил осъден за това, че на 15 ноември 1986 г., в съучастие с други двама души е убил Елияху Амеди.

През 1990 г. той е успял да избяга от затвора Аялон, след като е бил хоспитализиран в болница във Витлеем. Палестинецът имал издадено разрешение за пребиваване в България и му е била предоставена карта на чужденец на 15 ноември 2012 г.


#линейка #инцидент #посолство #Палестина #затвор #Сотир Цацаров #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"