Йордан Цонев: Партията на Местан не е безопасна

Йордан Цонев: Партията на Местан не е безопасна
БГНЕС
A A+ A++ A

"Това, което ще се случи днес, учредяването на новата партия на Местан, е опит за подмяна на ДПС и този опит започва с опит за присвояване на идеологията и развитието на ДПС", смята депутатът Йордан Цонев. "Създаването на тази партия не е безопасно, но не за ДПС, а за страната", каза той пред бТВ.

Местан няма никакво влияние върху електората на ДПС, той използва инструменти, които не са в инструментариума на партиите, като натиск от чужда държава, обясни Цонев.

По думите му и досега много депутати и членове на партията получават обаждания от хора, близки до Лютви Местан, както и от Турция. "Предлагам да оставим временната парламентарна комисия да си свърши работата и тогава ще коментираме фактите, защото това са лични разговори", допълни депутатът.
Местан няма никакво влияние върху електората на ДПС, той използва инструменти, които не са в инструментариума на партиите, като натиск от чужда държава.

По думите му Местан интерпретира словото на почетния председател на партията Доган по много интересен начин, като преиначава всичко казано от него. „Той подменя тезата и излиза, че ДПС е проруски ориентирана”, каза Цонев. По повод гостуването на турския посланик Сюлейман Гьокче в бТВ миналата събота, Йордан Цонев каза, че не вярва да няма намеса на Турция в новата партия на Местан.

„Аз работя в ДПС и знам как изглеждаше тя при Доган и как при Местан, има голяма разлика и тя ще се види”, допълни Цонев. Според депутата временната комисия ще опровергае думите на турския посланик и ще стане ясно, че турска намеса наистина има. „Той ще отрече ли, че в Турция се води кампания срещу ДПС и Доган? Това чуваме от колегите си по време на заседанията ни”, допълни Цонев.

„Такъв модел на поведение не е правилен. Дипломатът си е дипломат, той се държи по начин както трябва да се държи, но истината е малко по-различна”, смята депутатът.

 

#Ахмед Доган #Лютви Мескан #ДПС #ДОСТ #Йордан Цонев #Турция #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »