Виктор Орбан: Ако трябва ще вдигнем ограда по всички граници от Румъния до Украйна

Виктор Орбан: Ако трябва ще вдигнем ограда по всички граници от Румъния до Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Унгарският премиер Виктор Орбан заповяда на министерството на вътрешните работи и на отбраната да започнат подготовка за изграждането на ограда по границата с Румъния. Оградата ще има за цел да предотврати влизането на мигранти на унгарска територия.

"Ако е необходимо ние ще се защитаваме страната си от единия до другия край - от Словения до Украйна", каза Орбан. За по-доброто охраняване на границата са изпратени допълнителни военни части по границата, а полицията увеличи присъствието си в областите Бач Кискун и Чонград.

Поради бежанския наплив властите в Будапеща миналата година вдигнаха огради по границите си със Сърбия и Хърватия. Унгарският министър-председател многократно повтаря, че Европейският съюз, бюрократите в Брюксел, както и германската политика на "Добре дошли мигранти" носят вина за бежанската криза.

Виктор Орбан се противопостави и на плана за преразпределение по квоти в страните на ЕС на 160 000 мигранти. Планираният референдум за бежанските квоти в Унгария ще се проведе преди месец август.

През септември правителството на Виктор Орбан гласува против плана на ЕС за разпределяне на 160 000 мигранти сред държавите членки на съюза на базата на квоти. До сега в рамките на плана само 598 мигранти бяха преразпределени. Ако Унгария отхвърли квотите на референдума, както предвиждат и предварителните проучвания, това ще бъде пореден удар по предложената от Брюксел мярка. 


#Виктор Орбан #граници #мигранти #Украйна #Румъния #Сърбия #Хърватия #бежанци #референдум #ЕС #квоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »