В Москва арестуваха детегледачка - размахвала отрязана детска глава с викове "Аллах е велик"

В Москва арестуваха детегледачка - размахвала отрязана детска глава с викове "Аллах е велик"
БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията в Москва е задържала на метростанция "Октябърское поле" облечена в черно жена, която държала отрязаната глава на малко дете, викала "Аллах е велик" и заплашвала да се самовзриви, предадоха ТАСС и руският сайт "Нюзру".

Заради операцията по задържането на жената районът около станцията бил отцепен от полицията. В жената не било намерено взривно устройство.

След ареста на жената властите потвърдиха, че тя наистина носила отрязана глава на дете. Тя била дрогирана. Според телевизия „360 градуса“ жената викала, че е терористка и „ненавижда демокрацията“.

По-рано тази сутрин стана известно, че в изгоряло московско жилище, недалече от същата метростанция, е бил намерен труп на 3-4-годишно дете с отрязана глава. Според агенция Интерфакс за убийството е заподозряна детегледачката. Говорителката на Главното следствено управление (ГСУ) на Москва Юлия Иванова съобщи, че тя е арестувана.

По предварителни данни 39-годишната детегледачката била родов от Узбекистан. "Изчаквайки родителите да излязат от жилището с по-голямото дете, по неустановени причини тя убила детето, запалила апартамента и се скрила", съобщиха разследващи. LifeNews отбеляза, че при разпита престъпничката признала, че изневярата на мъжа я тласнала към зловещото убийство. Следователите веднага я пратили на психиатър. Зловещата убийца била нелегална имигрантка в Москва и нямала разрешително за детегледачка.

За жестокото убийство е образувано наказателно дело. По предварителни данни заподозряната детегледачка е гражданка на една от бившите съветски републики от Средна Азия и е родена през 1977 г. Сайтът на вестник "Московский комсомолец" уточнява, че тя се казва Гюлчехра Бобокулова и е от Самаркандска област в Узбекистан.

Според предварителни данни от следствието, цитирани от "Нюзру", след като изчакала родителите с по-голямото дете да напуснат жилището, детегледачката по неустановени причини убила повереното й малко дете, подпалила жилището и се скрила.

"Отчитайки явно неадекватното поведение на задържаната, следователите незабавно са й назначили съдебно-психиатрична експертиза с цел установяване дали тя е способна да разбира значението на своите действия и постъпки", съобщи говорителката на ГСУ, цитира от ТАСС.







 



#Москва #арест #детегледачка #убийство #дете #Узбекистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"