Кметът на София Йорданка Фандъкова е политическата фигура с най-висок процент на одобрение – 62%

Кметът на София Йорданка Фандъкова е политическата фигура с най-висок процент на одобрение – 62%
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова е политическата фигура с най-висок процент на одобрение – 62%. Това показват резултатите от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено в периода 16-24 февруари, 2016 г.

По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни българи, в 125 гнезда, в 90 населени места в цялата страна. Неодобрение към работата на Фандъкова са изразили 17% от интервюираните. На второ място по процент на подкрепа се нарежда зам.- председателят на Европейската комисия и комисар по бюджет, финансов контрол и управление на човешките ресурси Кристалина Георгиева, която получава 55% одобрение и 22% неодобрение.

Премиерът Бойко Борисов заема третото място с изравнени стойности на одобрение и неодобрение за работата му (по 45%). В топ 10 на българските политици се нареждат още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин, министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на здравеопазването Петър Москов, президентът Росен Плевнелиев и лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Като политиците, одобрението за работата на които е по-висок дял от неодобрението са Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Лиляна Павлова и Томислав Дончев.

#Йорданка Фандъкова #Бойко Борисов #фигура #одобрение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"