Протест срещу забраната на дивото къмпингуване блокира Орлав мост

Протест срещу забраната на дивото къмпингуване блокира Орлав мост
БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращи разпънаха палатки на двете платна на едно от най-оживените столични кръстовища Орлов мост и така блокираха движението. Протестът се провежда под надслов: „Къмпинг за вето“. Недоволните граждани се надяват президентът Росен Плевнелиев да ги чуе и да наложи вето на приетия на 1 март текст от Закона за устройството на черноморското крайбрежие.

Приетите поправки в закона забраняват паркирането и къмпингуването на 100 метра от плажната ивица или от морския бряг, без да е въведена изрична забрана за строителство в тези райони. Според тях така законодателят прави възможно застрояването на морския бряг след съответното разрешително.

Това е вторият протест по темата в рамките на една седмица. Първият беше на 1 март непосредствено след като парламентът прие промените. Тогава протестиращите отново разпънаха палатки по протежението на бул. „Цариградско шосе“. Тази вечер освен палатките те паркираха по средата на кръстовището два кемпъра.

Много от недоволните са дошли с деца и домашни любимци. Други са с колелетата си, които също са оставили на булеварда. Част от тях развяват български знамена, чуват се освирквания и скандирания: „Искаме природа, не искаме бетон“. Протестът се охранява от служителите на реда, които следят за ненарушаването на обществения ред.



#протестиращи #Закон за черноморието #вето #паркиране #къмпингуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"