Цветан Цветанов: След осъдителната ми присъда съдията получи повишение

Цветан Цветанов: След осъдителната ми присъда съдията получи повишение
A A+ A++ A

Защо Лозан Панов не говори за повишенията, които получиха съдиите след осъдителните ми присъди. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Във връзка с изказването на следователя Бойко Анатасов, че след изказване на депутата от ДПС Делян Пеевски от парламентарната трибуна делата срещу него са тръгнали, Цветанов заяви, че това е било ясно. Той запита защо тогава никой не е говорил по тази тема. Цветан Цветанов каза, че в деня след изказването на Пеевски е бил призован за разпит.По думите му, ЕК ще направи проверка за това как са започнати делата срещу него.

„Никой не говори за съдебните състави на делата”, допълни той. По думите му, след като един от адвокатите му - Ханс Петер Ул е пристигнал на летището в столицата му е казал, че по негова информация, потвърдена от 2 независими източника, ще бъде осъден. Цветанов заяви, че когато са образувани делата срещу него е спрял контактите със съдия Владимира Янева.

„Единият съдия в САС, след новото управление на ВКС получи развитие. Спас Иванчев в рамките на една седмица след потвърждаване на присъдата на първа инстанция получи повишение. Защо Лозан Панов не говори за това?”, запита Цветанов. Той коментира, че в момента е в ситуация, в която може да заведе дело срещу държавата, но няма да го направи. „Това е моята родина и аз няма да позволя да водя дела срещу нея”, заяви народният представител. Цветан Цветанов коментира, че има усещането, че от самото начало главният прокурор е бил подведен за неговите дела от наблюдаващите прокурори. Според него прокурорите са били зависими, а не самият главен прокурор. Цветан Цветанов заяви, че ще направи всичко възможно заедно с Ханс Петер Ул, за да излезе истината наяве.

Вчера премиерът беше язвителен с ДСБ с основание, защото не могат да консумират управлението и да казват, че са опозиция, каза още Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин” по БТВ . Той коментира новия си пост като председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. „Това, което мога да кажа е, че се натоварвам с допълнителна отговорност”, заяви още той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ коментира и проблема с бежанската вълна, като каза, че това е общ европейски проблем и България полага усилия да се справи. „Във вчерашния съвет беше чут силният глас на България. Премиерът настояваше за това, което се прие като стъпки за засилващия се поток на бежанци”, каза той и подчерта, че с визовата либерализация, която е постигната в полза на Турция и предоставянето на 3 милиарда евро от страна на съюза, няма да бъде решен проблемът. „Решението ще бъде, когато бъде ликвидиран генезисът на проблема. Решението, което вчера беше взето от ЕК беше единственото възможно. Всичко зависи от това как ще се развие цялата геополитика. В момента не можем да виним Турция, защото е сериозен буфер, който може да предпази Европа”, обясни той.

Цветанов заяви, че връщането на казармата не е актуална за ПП ГЕРБ. Цветан Цветанов коментира и темата с комисията за намеса във вътрешните работи на България от страна на Русия и Турция. „Колегите ще предложат ангажиментите да бъдат прехвърлени към външната комисия. Не бих казал, че комисията е грешка”, каза още той. По думите му, днес в 16.00 часа ще има съвещание между парламентарните групи, които подкрепят мнозинството и след това ще вземат решение за издигане на кандидатурата на председател на КЗК. „Премиерът беше язвителен с ДСБ с основание, защото не могат да консумират управлението и да казват, че са опозиция”, каза още той.

Цветанов коментира и предстоящия президентски вот. „ГЕРБ има своите достатъчно почтени и качествени хора, които се доказаха през последните 10 години. ГЕРБ има най-големия потенциал от кадри в държавата. Решението за президент ще бъде обявено май-юни месец. Предизборната кампания ще готова до 20 -30 дни”, заяви още той.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #присъда #съдия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »