Орбан: Ако приема плана на ЕС за бежанците, ще увисна на някой стълб в Будапеща

Орбан: Ако приема плана на ЕС за бежанците, ще увисна на някой стълб в Будапеща
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Унгарският премиер Виктор Орбан открито се противопостави на споразуменията, постигнати на срещата ЕС-Турция, предава македонското електронно издание "Локално", като се позовава на публикация на турския вестник "Милиет".
Според изданията унгарският министър-председател е заявил, че неговото правителство не желае мюсюлмани-мигранти в страната.

"Всяка страна трябва сама да реши колко бежанци да приеме и това е неин избор. Ние не искаме. Брюксел може да обещава още много неща на Турция, но тези обещания не се отнасят за всяка страна от ЕС. Ако приема подобен миграционен план, ще увисна на някой стълб в Будапеща." е заявил Орбан.

"Милиет" отбелязва, че турската делегация е останала изключително недоволна от позицията на унгарския премиер, тъй като всяко нейно предложение е срещнало съпротивата на Орбан.

Вестникът публикува турските предложения, на които унгарския премиер казва "Не" - Визова либерализация за Турция от юни 2016 г., предоставяне на Турция на 3 млрд. евро до края на 2016 г. и допълнителна помощ от 3 млрд. евро, провеждане на редовни срещи ЕС-Турция всеки месец, връщане на всички нелегални мигранти от Европа в замяна на прием на сирийски бежанци, ЕС да поеме разходите по връщането на нелегалните мигранти в Турция, ЕС и Турция да определят "хуманитарни зони за сигурност" в Сирия.

#Будапеща #Виктор Орбан #бежанци #мигранти #ЕС #разпределение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »