Мартин Димитров иска нова процедура за избор на КЗК

Мартин Димитров иска нова процедура за избор на КЗК
БГНЕС
A A+ A++ A

Моето лично мнение е, че в една такава ситуация нямаме друг ход, освен да бъде започната нова процедура. Това заяви днес пред медиите депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров след заседанието на икономическата комисия в НС, на което трябваше да бъдат изслушани кандидатите за ръководство и членове на КЗК. Заседанието бе прекратено, след като Росен Желязков оттегли кандидатурата си за председател на антимонополната комисия.

"Оттеглянето на кандидатурата за председател на КЗК на Росен Желязков беше направено по мъжки начин , казвайки, че няма достатъчно конкуренция до момента, което не е добро за цялостната процедура, посочи народният представител. Според мен трябва да има председателски съвет, на който партиите да изкажат своите позиции и след това в пленарна зала да се вземе окончателното решение. Ние имаме правомощия да отложим разискванията“, заяви Мартин Димитров.

Той заяви, че е нелогично да бъдат избирани само членове и заместник-председател на КЗК, продължи той. Без председател за какъв екипен принцип говорим, запита депутатът. Би трябвало позициите на председателя и отделните членове да съвпадат и да се допълват- нелогично е да бъдат избирани само членове и заместник-председател на КЗК без кандидатура за председател, повтори Мартин Димитров. Смятам, че новият състав на КЗК ще проведе истинското разследване за съмнение за картел на пазара на горива, допълни той.



#КЗК #Росен Желязков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"