Росен Желязков се отказа от номинацията си за шеф на КЗК

Росен Желязков се отказа от номинацията си за шеф на КЗК
A A+ A++ A

Росен Желязков, който бе номиниран от ГЕРБ за шеф на Комисия за защита на конкуренцията се отказа от номинацията на поста. Това стана по време на изслушването на кандидатите за председател, зам.-председател и членове на икономическа комисия.

"Отказвам да се състезавам сам със себе си", каза Желязков. Той обяви, че иска да отпадне всяко съмнение за предрешеност на надпреварата. Той обяви, че това е собствената му позиция и решението му е независимо и за него е информирал парламентарната група на ГЕРБ.

"КЗК има нужда от доверие и скромно се надявам с тази позиция днес да допринеса за неговото укрепване. Той пожела успешно представяне на всички участници и изрази надежда, че ще се справят достойно. Мартин Димитров от Реформаторския блок определи постъпката на Желязков като мъжка.

В момента депутатите решават дали да продължат процедурата по избор за председател на КЗК.

ГЕРБ няма да участват в избора на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията, въпреки че предложиха бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков за председател, стана ясно в понеделник. Премиерът Бойко Борисов е възложил на шефа на депутатите от ГЕРБ да намери начин и партията да не участва в избора, съобщи самият той.

#Росен Желязков #ГЕРБ #КЗК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"