Заработи логистичният център в Стара Загора

Заработи логистичният център в Стара Загора
A A+ A++ A

Заработи големият логистичен център в село Маджерито, община Стара Загора, финансиран по инициативата за устойчиво градско развитие Jessica. Проектът е изграден с помощта на петнадесетгодишен инвестиционен кредит, отпуснат през 2014г. на Пит Бокс ЕООД от Регионалния фонд за градско развитие и Сосиете Женерал Експресбанк. От финансирането 1 260 000 лева са предоставени от Фонда, а 1 298 700 евро – от банковата институция.

Строителството на логистичния център започва активно през април 2015 г. върху парцел на бившия птицекомбинат в Стара Загора и се простира на площ от 4 336 кв.м. Базата е дългосрочно отдадена под наем на куриерската компания Спиди АД за осъществяване на бизнеса й с палетни пратки. Общата стойност на проекта достига приблизително 4,6 милиона лева, като Пит Бокс предоставя 17% собствени средства, инвестирани в покупката на парцела.

Логистичната база в село Маджерито ще служи като основен хъб за прегрупиране и претоварване на палетни пратки. Главното предимство на палетните услуги се състои в това, че клиентите могат да изпратят товар до 800 кг на ден на атрактивни цени, а в същото време Спиди оптимизира своя транспортен и складов капацитет и разходи.

Изграждането на логистичния център в село Маджерито ще окаже серия от положителни ефекти в региона, свързани с негово икономическо и социално развитие. Най-видимите сред тях са възстановяването на един изоставен обект и превръщането му в модерно логистично съоръжение, което ще промени облика на района пред бъдещи инвеститори. По този начин ще се подобри местният бизнес климат и ще се създадат нови работни места, което е сред основните приоритети на Регионалния фонд за градско развитие“, заяви Мартин Заимов, директор на фонда.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници