Полицейският синдикат възрази срещу реформата в МВР с отворено писмо до министъра

Полицейският синдикат възрази срещу реформата в МВР с отворено писмо до министъра
БГНЕС
A A+ A++ A

Най-големият полицейски синдикат в страната - СФСМВР, излезе с отворено писмо до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което за пореден път изразява недоволството си от подготвяните промени в закона за МВР.

Синдикатите обясняват, че разминаванията им с министъра са свързани дори с използването на думата "съгласувам", която според тях МВР разбира като "информирам партньора за вече взето решение и евентуално изслушвам мнението му по въпроса. Без да ми пука за това мнение". Те напомнят, че са им представени два различаващи се законопроекта за МВР. Припомнят и отказа си да влизат в дискусии по първия проект и казват, че по много от текстовете на втория са имали сериозни и аргументирани възражения, например, че липсват аргументи по ключови за тях въпроси.

"Можем единствено да се присъединим към Вашето недоумение "кой човек, който има морал и отговорност, използва неверни факти, за да реализира своята дейност", завършват писмото си синдикатите. От СФСМВР имаха предвид изказване на вътрешния министър от 1 март, когато бе попитана за евентуален протест на полицаите и каза, че не е вярно, че на синдикатите са представяни два проекта.

Не може да се посяга на социалните обезщетения на полицаите - тази позиция заеха междувременно от БСП след среща с друга полицейска организация - Синдикалния алианс "Сигурност".

 

#МВР #синдикати #отворено писмо #Румяна Бъчварова #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"