Даскал в Израел искал от учениците си да преведат на арабски "Искам да убивам евреи"

Даскал в Израел искал от учениците си да преведат на арабски "Искам да убивам евреи"
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Израелски ученици от училището Макиф-Тет в Ришон-ле-Ционе сигнализирали директора си с жалба, че учителят им по арабски дал за домашно превод на няколко скандални фрази – "искам да убивам евреи", "искам да освободя Ал Акса", "искам да стана шахид", както и "арабите искат мир? Не, те искат война!", съобщава местното издание „Уалла“.

Един от учениците си написа във Фейсбук: "Учителят е известен с религиозните си възгледи. Носи кипа (шапка – символ на юдаизма – бел. ред.). За него всички араби са терористи, които жадуват да убиват евреи“.

Депутатът в Кнесета от "Ционисткия съюз" Айелет Нахмиас-Уарбин призова министъра на образованието на Израел Нафтали Бенета да разследва инцидента.
"Вместо да учи децата на съвместно съществуване на религиите, преподавайки втория официален език на страната, преподавателят ги обучава да ненавиждат арабите“, е заявила Нахмиас-Уарбин

В Израел от почти 7,6 милиона души население, около 20 процента са араби. При това евреите масово не знаят арабски език, докато самите араби свободно говорят иврит (който е официалният език на страната).

#Израел #арабски език #училище #учител #евреи #араби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"