Списъците с имена на джихадисти са автентични, вече се водят и дела

Списъците с имена на джихадисти са автентични, вече се водят и дела
БГНЕС
A A+ A++ A

Списъците с имената на 22 000 джихадисти могат да се смятат за автентични. Това твърди германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих, след като в Германия вече се водят дела срещу някои от посочените терористи.

„Скай нюз” получи списък с имената на 22 000 членове на "Ислямска държава" от разочарован бивш боец в групировката.
Засега не е ясно дали в списъците има и българи. В тях е посочена подробна информация за бойците - име, мястото на раждане, националност, роднини и дори кръвната им група, информира bTV.

Информацията стига до медията от разочарован член на ИД, който откраднал флашка с документите от шефа на полицията за вътрешна сигурност на ИД – организация, сравнявана от запознати с действията ѝ с нацистката СС.

Човекът, откраднал флашката, е бивш боец от редовете на Свободната сирийска армия, преминал в редовете на ИД. Името му е Абу Хамед. Той се разочаровал поради факта, че правилата на исляма, пред които се прекланя, въобще не присъствали в практиката на ИД, поради което избягал от терористичната групировка.

В отделна графа се посочва, дали искат да бъдат атентатори самоубийци, дали имат проблеми със зрението и дали могат да карат кола с ръчни скорости.

 

#Ислямска държава #джихадисти #списъци #флашка #паспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"