Полицейска акция срещу кучешките боеве в Банско продължи 9 часа

Полицейска акция срещу кучешките боеве в Банско продължи 9 часа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицейската акция по сигнал за подготвяне на незаконни кучешки боеве във ферма край град Банско продължи около 9 часа. На този етап се знае, че са проведени разпити със заподозрени от цялата страна, няма ранени животни, предаде БГНЕС.

Към 9 часа тази сутрин полиция атакува ферма за животни, навираща се вляво от пътя Банско-село Баня. Тя е по сигнал за провеждане на незаконни боеве с кучета. Самият час на провеждане на акцията навежда на мисълта, че тя е провалена още в зародиш, тъй като боевете е трябвало да се проведат по-късно през деня.

На място е извикан за съдействие на полицията и екип на фондацията „Очи на четири лапи”, за да прегледат „ранените” кучета и да ги настанят в кучкарника край Благоевград. При полицейската акция има задържани за разпит хора от цялата страна. На този етап не е ясно дали има задържани.

Според собствениците на фермата, приятели от хасковско ги посетили, за да им заплоди кучета. Другприсъстващ пък поискал да купи част от кучетата, които  охраняват стадата му. Той се оплакал, че е натопен от „приятели”, а с ранното си появяване полицията съвсем компрометира акцията. Други пък, пристигнали край Банско казали, че са дошли за една от кучешките изложби, които се провеждат в района.


#Банско #акция #полиция #кучета #боеве #ферма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »