Буферни паркинги в Люлин, на Централна гара и Националния стадион до декември

Буферни паркинги в Люлин, на Централна гара и Националния стадион до декември
БГНЕС
A A+ A++ A

Възложила съм на Центъра за градска мобилност да довърши някои от започнатите в миналото, но недовършени паркинги за метрото на Централна гара, Люлин и два етажа подземен паркинг на Националния стадион. Това съобщи пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Фандъкова бе запитана кога ще е готов вторият буферен паркинг на метрото на „Джеймс Баучер” и предвижда ли се изграждане на още паркинги.

Тя обясни, че от „Джеймс Баучер” до ул. „Сребърна” се изгражда разширението на втората линия на метрото заедно с нова метростанция на ул. „Сребърна”, което е над 1 км нов подземен релсов път. Той ще бъде готов в края на месец юли тази година, съобщи кметът на Столична община.

Фандъкова коментира, че буферни паркинги има в няколко района на София-на бул. „Цариградско шосе”, „Ломско шосе” и на Джеймс Баучер.

„За съжаление все още паркингите на бул. „Цариградско шосе” и „Ломско шосе” не се използват достатъчно. Затова съм възложила Центърът за градска мобилност да започне управлението на тези паркинги и да довърши някои от започнатите в миналото, но недовършени паркинги за метрото на Централна гара, Люлин и 2 етажа подземен паркинг на Националния стадион”, заяви Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че очаква още тази година в бизнес плана на Центъра за градска мобилност да бъдат заложени средства за довършването на тези паркинги, както и за строителството на нови.



#буферни паркинги #Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »