И софийските таксита ще плащат лиценз за три години

И софийските таксита ще плащат лиценз за три години
БГНЕС
A A+ A++ A

Такситата в столицата да плащат лиценз за три година, а не за една. Това предвижда доклад на зам.-кмета по транспорта Любомир Христов.

По Закона за автомобилните превози от 2014 год., в цялата страна таксиметровите шофьори плащат лиценз за три години. В София обаче такситата все още вадят лиценза си само за една година, заради наредба на Столичната община.

Любомир Христов обясни, че промените в наредбата са се забавили, защото законодателството се променя постоянно. Той обясни, че от 2014 година няколко пъти се е срещал с представители от бранша, за да коментират промяната. Шофьорите обаче не били съгласни с нея, тъй като три години били много дълъг период, в който не се знаело дали ще успеят да се задържат на пазара.
Определената сума Христов мотивира с факта, че такситата не плащат "синя" и "зелена" зона за стоянките, определени им в районите за платено паркиране, които иначе ще носят приходи в общинския бюджет.

Той се обосновава и с това, че в Столична община е внедрен софтуерен продукт "Система-регистър за издаване на разрешения за извършване на таксиметров превоз", за чието следгаранционно обслужване се правят допълнителни разходи. Въведена е и допълнителна защита на издаваните разрешения чрез 2D сигнатура за уникалност на документите.

 

 

#таксиметров автомобил #такси #лиценз #Столична община #наредба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"