Лондонската и германската фондова борси обявиха сливането си

Лондонската и германската фондова борси обявиха сливането си
A A+ A++ A

Германската фондова борда Deutsche Bоеrse и лондонската фондова борса London Stock Exchange (LSE) обявиха сливането си, създавайки гигантски европейски борсов оператор, съобщи Блумбърг.

Въпреки че компаниите обявяват равноправно сливане, акционерите на германския оператор ще получат 54,4% от разширената група. Ръководителят на германската борса Карстен Кенгетер ще бъде главен изпълнителен директор. Бордът ще се разпредели по равно между директори на лондонската и германската борса. Пазарната капитализация на LSE е 14,3 милиарда долара.

Обединеният борсов оператор ще бъде най-големият в света по приходи и вторият най-голям по пазарна стойност. Той ще бъде силен конкурент на американските CME Group Inc., Intercontinental Exchange Inc. и Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., въпреки че сделката все още буди опасения за конкуренцията, тъй като все още големи валутни компании предлагат своите оферти. Например Intercontinental Exchange вече обяви, че планира да направи по-добра оферта на LSE.
"Това е правилната сделка за акционерите, клиентите и служителите на LSE Group и Deutsche Boerse," каза ръководителят на лондонския оператор Ксавие Роле в конферентен разговор.

"Това е абсолютно точното време, за да се възползваме от тази реформаторска стъпка”, заяви той. Роле ще се оттегли, ако сделката бъде финализирана.
Сливането ще генерира икономии и разходи за 450 милиона евро всяка година. Компаниите обикновено увеличават двойно прогнозите си за годишни разходи и икономии през първите една или две години след финализиране на сделката, уточняват от „Блумбърг”.

Новият борсов оператор ще бъде доминант в Европа, като разшири дейността си в Азия и САЩ. Индексите The Stoxx 50 Euro, FTSE 100 Index и DAX Index ще бъдат под един покрив.

#оператор #акционери #клиенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"