Донецката република в Украйна започна да издава свои паспорти

Донецката република в Украйна започна да издава свои паспорти
БГНЕС
A A+ A++ A

Проруските сепаратисти в Донецка провинция в Източна Украйна започнаха да издават собствени паспорти с цел да потвърдят независимостта си от Киев, съобщава „Франс прес”.

Първи получиха от новите паспорти сепаратисткият лидер Александър Захарченко и група тинейджъри, които са навършили 18-годишна възраст по време на 23-месечния конфликт и са поискали да се сдобият със собствени паспорти.

„Две години чаках за този паспорт”, каза Александра Мазуренко. „Много съм горда, че мога да използвам този паспорт, за да пътувам до Русия”, добави тя.

Остава открит въпросът дали нейните надежди ще се превърнат в реалност, отбелязва осведомителната агенция. Няма коментар от страна на Русия относно предприетия от Донецк ход.

„Доказахме пред себе си и нашите врагове, че ние изграждаме наша собствена държава”, заяви от своя страна Захарченко пред журналисти след предаването на първите паспорти на специално събитие.

„Южна Осетия и Русия ни признават – от кои други държави се нуждаем? Другите страни ще ни признаят впоследствие”, поясни той.

По думите му донецките паспорти трябва да бъдат носени от всеки, който възнамерява да участва на местни избори. Запитан какво смята да направи с украинския си паспорт, Захарченко отговори: „Ще стрелям по него”.

#Украйна #паспорти #сепаратисти #Донецка народна република #независимост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"