Путин: Русия създаде условия за мир в Сирия с операция за 33 млрд. рубли

Свят | 17 март 2016, четвъртък / 13:59| Показвания:Снимка: ЕПА/БГНЕС

''Русия създаде условия за мирен процес в Сирия. Русия откри пътя към мира”, заяви руският президент Владимир Путин по време на церемония по награждаването на завърнали се от Сирия военнослужещи.

"Ние създадохме условията за началото на мирния процес. Възможно е да се установи конструктивно и позитивно сътрудничество със САЩ и няколко други страни с отговорни опозиционни сили вътре в самата Сирия, които наистина искат да се спре войната и да се намери единственото възможно политическо решение на конфликта”, заяви Путин.

"Операцията на Русия в Сирия е струвала 33 млрд. рубли от бюджета на Министерство на отбраната”, съобщи още държавният глава. Той добави, че задачата на Руската федерация в Сирия е борба срещу тероризма.

"Ние веднага идентифицирахме целта на операцията - подкрепа на законна борба на сирийската армия с терористични групи", каза президентът по време на церемонията. Путин подчерта, че Москва е обявила прости и ясно, че няма да се намесва във вътрешен конфликт. Според Путин намирането на окончателно решение за бъдещето на страната е в ръцете на самите сирийци. Държавният глава отбеляза още, че Русия "изрази своето безспорно лидерство, воля и отговорност”.Тагове: Владимир Путин, Русия, Сирия, операция, САЩ, мир

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси