Хеликоптери патрулират по границата с Гърция от Петрич до Гоце Делчев

Хеликоптери патрулират по границата с Гърция от Петрич до Гоце Делчев
A A+ A++ A

Хеликоптери на Гранична полиция летят по протежение на българо-гръцката граница в района на гранични пунктове край Петрич и Гоце Делчев, това са превантивни патрулни полети.

Местни медии съобщават, че от два дни бойни хеликоптери облитат граничното било на планината Беласица над Петрич от ГКПП-Златарево на българо-македонската граница до „Кулата-Промахон” на гръцката. Хеликоптер на НГСП пък днес е летял над граничните села от община Хаджидимово Нова Ловча, Илинден, Теплен и Беслен.

„Това са превантивни и рутинни патрулни полети, облитат се границите в различни направления според ситуацията, каза по телефона за БГНЕС Лора Любенова, пресаташе на Национална служба „Гранична полиция”.

Както БГНЕС информира, край българо-гръцката граница в района на градовете Кукуш и Драма има лагери за бежанци, навлизащи от Турция в Гърция и превозвани с автобуси в близост до България. Лагер за имигранти от Сирия и Ирак съществува край град Драма, само на 45 км ГКПП Илинден-Ексохи. Все по-настойчиво експерти предупреждават, че следващият маршрут на мигрантите, след затварянето на досегашния през Македония, ще се пренасочи през България. Така рутинните патрулни полети са своеобразна акция „Респект” срещу каналджии и нелегални мигранти.

#хеликоптер #Гърция #Петрич #Гоце Делчев #мигранти #граница #Сирия #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »