Извършителят на самоубийствения атентат в Истанбул е свързан с "Ислямска държава"

Извършителят на самоубийствения атентат в Истанбул е свързан с "Ислямска държава"
A A+ A++ A

Турските власти потвърдиха официално, че вчерашният самоубийствен атентат на булеварда Истиклал, в търговския район на Истанбул, е извършен от терорист от "Ислямска държава".

Турският министър на вътрешните работи Ефкан Ала заяви на пресконференция, че самоличността на нападателя, който бе разкъсан от бомбата по време на нападението, е идентифицирана от разследващите власти. Името му е Мехмед Йозтюрк, каза министърът, и е свързан с терористичната групировка "Ислямска държава".

Четирима души загинаха, а 36 души бяха ранени във вчерашния самоубийствен атентат. Загиналите са чужденци, трима израелци и един иранец. Сред ранените, които се лекуват в болници, има израелски германски, ирански и ирландски граждани, което подсказва, че нападението е имало за цел чужденци.

11 от пострадалите са израелци. Властите в Тел Авив разследват дали израелските граждани са били мишена на нападението, заяви по-рано изралеският премиер Бенямин Нетаняху.

Днес много граждани, които живеят и работят в този район, поставиха цветя на лобното място. След преживяния вчера ужас, булевард Истиклал се върна към нормалния живот, отворени са магазините, има хора по улиците. Но също така има много полицаи, хеликоптери от време на време кръжат във въздуха.

#атентат #самоличност #власт #Турция #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »