Финансовото министерство ще договаря горивото за линейките на Спешна помощ

Общество | 23 март 2016, сряда / 16:26| Показвания:На заседанието си през следващата седмица правителството ще приеме постановление, с което цената и доставката на нафта и бензин за всички спешни центрове в страната ще се договарят от министерството на финансите. Това съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов, след като прекрати договора за доставка на гориво за линейките на спешната помощ в София.

До промяната се стигна след журналистическо разследване на Нова тв, което показа, че линейките от София пътуват десетки километри, за да заредят гориво от бензиностанции, с които имат сключен договор.

В Бърза помощ в София няма злоупотреби. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов. Въпреки това директорът на Спешната помощ е с последно предупреждение за уволнение.

"След излъчения репортаж на Нова телевизия незабавно беше направена проверка. Тя установи, че практиките, които по никакъв начин не са добри, не водят по никакъв начин до риск за пациентите или пък до липси в бюджета. В обществото, медиите и хората не бива да остава и грам съмнение за начина, по който се харчат публични средства", обясни министър Петър Москов.


Тагове: Министерство на финансите, Москов, линейки, доставки на гориво

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси