Паника в Истанбул след взрив в контейнер за смет

Паника в Истанбул след взрив в контейнер за смет
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Квартал "Авджълар" в Истанбул, населен предимно с изселници от България, настръхна в паника днес, след като експлозия огласи района на ул. "Чидем", информира БГНЕС.

Няма жертви или пострадали. Районът бе веднага отцепен, а пристигналите на мястото специалисти по обезвреждане на взривове установиха, че са избухнали неизползвани сигнални ракети и конфети. На тях се натъкнал клошар, който ровел за хартия в контейнера, възможно е без да иска да е дръпнал пуска на някой от фойерверките.

След поредния атентат от 20 март в мегаполиса, при който загинаха четирима туристи и десетки бяха ранени, степента на заплаха от терористичен акт е повишена и служителите на сигурността са по всички улици.

В квартал "Юмрание" сигнал за подозрителен микробус вдигна на крак спецчастите и след дълго издирване той бе намерен изоставен. При претърсването му бяха открити големи количества контрабандни цигари, произходът на които не се съобщава, както и много на брой ловни пушки.

В административния център на югоизточната провинция Малатия на една от най-оживените търговски улици избухна трафопост, мощната експлозия като по чудо не взе жертви, но страхът и паниката трудно бяха овладяни. Като причина за инцидента се посочва прекомерното натоварване на електрическата мрежа, захранването бе преустановено.

Информационните агенции в Турция съобщават и за състоянието на 2-годишното момиченце, което пострада най-тежко при касапницата в неделя на ул. "Истиклял" до площад "Таксим". То претърпя черепно-мозъчна и очна операции, има опасност да загуби едното си око.

#Истанбул #взрив #контейнер #паника #изселници #атентат #клошар #улици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"