В 16:00 ч. спират тировете по магистралите

В 16:00 ч. спират тировете по магистралите
Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден, и за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От 16:00 ч. до 22:00 ч. на 1 май влиза в сила забраната за движението на тежкотоварни автомобили по републиканската пътна мрежа, съобщиха от МВР.

Забраната в последния почивен ден важи за тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден, и за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата.

Ограничението важи за автомагистрали, пътища I-ви клас, пътища от II-ри клас в участъците ІІ-55 Дебелец - Гурково, ІІ-66 Стара Загора - Сливен, ІІ-99 Бургас - Царево, ІІ-11 и ІІ-15 Оряхово - Мизия, ІІ-86 Пловдив - Смолян, ІІ-19 Симитли - Гоце Делчев, ІІ-18 Околовръстен път София, ІІ-29 Добрич - границата с Румъния.

Забраната не важи за камиони, които превозват бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Ограничението ще бъде в сила до 30 септември 2012 г. за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата.

Сухи са пътните настилки в страната. От 2 до 5 май поради ремонт на кабели в дясната тръба на тунел „Траянови врата" на автомагистрала „Тракия", ще бъде въвеждана ежедневно временна организация за безопасност на движението. До приключване на ремонтните работи за светлата част на денонощието, движението на автомобили ще бъде затваряно в активната лента за движение и пренасочвано в изпреварващата лента.

#тежкотоварни автомобили #автомагистрала #МВР #ТИР #забрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"