Уволнените служители на ''Булгартабак'' на протест пред Народното събрание (СНИМКИ)

Уволнените служители на ''Булгартабак'' на протест пред Народното събрание (СНИМКИ)
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 100-тина души в момента са пред сградата на Народното събрание в знак на протест срещу „умишлените действия срещу Булгартабак и съкращаването на 400 души”, предаде БГНЕС.

Протестиращите скандират „Искаме работа”, „Искаме контрол”, както и „Мафия” и „Убийци”. Повечето хора настояват да им се запазят работните места и освен това питат защо се позволява да се разруши едно предприятие, кой упражнява контрол както и колко ще загуби от затварянето на Булгартабак републиканският бюджет.

Една от жените, дошла да протестира, каза, че това, което се лансира за 15 хил. лв. обезщетение при съкращение, не е вярно. Тя обясни, че ще вземе 8,5 хил. лв. при положение, че има 9 години стаж. Други протестиращи от „София-БТ” обясниха, че мотивите за затварянето на предприятието, че има спрени поръчки за Близкия Изток не са достатъчен аргумент, защото работниците знаят, че имало голям клиент, който имал намерение да направи голяма поръчка. Това щяло да заздрави финансовото състояние на предприятието. Протестиращите питат защо те трябва да бъдат наказани като загубят работните си места заради лошото управление на предприятието.

Работниците не приемат масовото уволнение на над 90% от персонала на дружеството, на който в края на миналата и от началото на тази седмица се връчват предложения за прекратяване на трудовия договор по чл.331, ал.1 от КТ срещу съответно обезщетение, но считано от дата 10 май 2016 година.

 

#уволнения #КНСБ #дружество #Близкия изток #персонал #мафия #контрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »