Планират ли терористите атентатите в България? Борисов със сигурност знае, но не казва

Планират ли терористите атентатите в България? Борисов със сигурност знае, но не казва
A A+ A++ A

"Не коментирам такива издания. Службите ни за сигурност имат специфичен начин на комуникация, не само с Интерпол и Европол, но и помежду си", това заяви Бойко Борисов след като днес сръбска медия публикува информацията, че България и Хърватия са убежище на терористи и място за организиране на атентати. Премиерът нито потвърди, нито отрече информацията, че на територията на България има спящи терористични клетки и лагери, в които се обучават терористи. Единствено каза, че службите постоянно обменят информация в реално време.

"България пази добре границите си и тези на ЕС, установила е ред за регистриране на всички пристигащи и проявява хуманност към хората, търсещи убежище. Борбата с тероризма и хуманното отношение с бежанците са различни неща. Но не може всеки, който бяга от война да го смятаме за терорист", коментира Борисов.

"България е включена в два центъра - за борба с тероризма и за борба с трафика на хора. И в двата ще изпратим свои представители", обясни още премиерът.

"Полагаме огромни усилия да си предпазим страната. Това се забелязва от всички и за това сме желан партньор", посочи Борисов. Той допълни, че продължава наблюдението на бежанците в Гърция. "Страната ни е готова да реагира веднага, ако има раздвижване", заключи премиерът.

Премиерът Борисов и президентът на Хърватия се срещнаха и споделиха тезата, че миграцията поражда общи проблеми и дългосрочно работещо решение може да бъде намерено единствено със съвместни усилия между всички засегнати или изложени на риск страни.

"От първостепенно значение за овладяване на миграцията в краткосрочен и средносрочен план ще бъде ефективният контрол по външните граници на Европейския съюз", е заявил Борисов и е допълнил, че трябва да бъдат подкрепяни всички държави, които поради географското си разположение се налага да поемат по-големи отговорности.

"България пази добре границите си и тези на ЕС, установила е ред за регистриране на всички пристигащи и проявява хуманност към хората, търсещи убежище", е казал министър-председателят. Той е информирал хърватския президент за хуманитарните акции, насочени към бежанците в съседни страни, които правителството организира през последния месец.

"Мигрантските потоци не могат да бъдат овладени без активния принос и участие на всички държави по този маршрут", е посочил министър-председателят и е дал пример с българско-македонското сътрудничество за пресичане на каналите за трафик.

#Бойко Борисов #Хърватия #България #бежанци #коментар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници