В Италия медицинска сестра умъртвила 13 пациенти

В Италия медицинска сестра умъртвила 13 пациенти
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Късно снощи карабинерите задържаха 55-годишната Фауста Бонино, заподозряна за убийството на 13 пациенти в болница в областта Тоскана в периода 2014-2015 г., съобщиха агенциите.

Сестрата, наречена от местните медии „Убийцата от болничното крило“ и „Ангелът на смъртта“, е обвинена в извършването на множество убийства, докато работела в отделението за интензивни грижи и анестезия на болница в Пьомбино, град на тосканското крайбрежие.

Смята се, че тя е инжектирала на предполагаемите си жертви с различни диагнози лекарства, които никой не им е предписвал, съобщи полицията, която отказа да предостави повече данни за случая. Местните медии посочват, че всичките жертви на Бонино са били на възраст между 61 и 88 г., сериозно болни, но не и неизлечимо.

Това не е първият случай в последните години, в който италианска медицинска сестра е обвинявана в серийни убийства. По-рано този месец съд в Равена постанови доживотна присъда срещу медицинската сестра Даниела Поджали, обвинена за убийството на пациент със смъртоносна инжекция калий.

Тя е разследвана и за още 10 подозрителни смъртни случая на пациенти. Като утежняващо вината обстоятелство беше отчетено, че си е направила селфи с трупа.

 

#Италия #медицинска сестра #убийство #разследване #болница #Тоскана #селфи #труп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »